نشان نیکوکاری برای تجلیل از تشکلهای خیریه برتر که فعالیتهای برجستهای در حوزههای خدماتی و حمایتی، عمران و آبادانی و توسعه زیست بوم احسان ونیکوکاری داشتهاند، اهداء میشود.
امسال سازمان حج، اوقاف و امور خیریه با هماهنگی و همراهی تمامی سازمانهای دولتی و حاکمیتی که متولی صدور مجوز و نظارت بر فعالیت موسسات خیریه هستند (وزارت کشور، سازمان امور اجتماعی، وزارت ورزش و جوانان، سازمان بهزیستی، نیروی انتظامی) به تدوین مدلی برای ارزیابی فعالیتهای موسسات خیریه کشور پرداخته و بر اساس آن موسسات خیریه را مورد ارزیابی قرار دادند. این موسسات در ۳ حوزه مختلف (الف) خدماتی و حمایتی، (ب) عمران و آبادانی و (ج) توسعه زیست بوم احسان ونیکوکاری بر اساس مستندات و گزارشات عملکرد خود مورد ارزیابی قرار گرفته و به رقابت پرداختند.
طراحان این رقابت در رابطه با اهداف خود میگویند: «در اهداء این نشان با درک الزام حل مؤثر این چالشها و مشکلات با همراهی اقشار مختلف جامعه، در صدد یافتن و معرفی الگوها و تجربیات موفق در این عرصه هستند».
در اولین جشنواره ملی نشان نیکوکاری که روز چهارم دی ماه ۱۴۰۳ برگزار شد، موسسه خیریه ابتکار و توسعه نوید موفق به دریافت نشان ملی نیکوکاری در حوزه توسعه زیست بوم احسان و نیکوکاری شد.
به گزارش دبیرخانۀ جشنوارۀ اعطای تندیس نیکوکاری، حجتالاسلام احمد شرفخانی؛ رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه، سهشنبه ۴ دی در اختتامیه نخستین جشنواره اعطای تندیس نیکوکاری بیان کرد: کار علمی و تخصصی درباره تشکلهای خیریه یک امر ضروری است؛ زیرا در کشور ما امر نیکوکاری و خیرخواهانه یک سابقه دیرینهای دارد. ساختارهای وقف، وصیت، نذر، ثلث اموال و شبیه به اینها در کشور ما وجود داشته و دارد و این موارد نشان از تمدن نیکوکارانه در کشور عزیزمان است.
رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: بنابراین، ضرورت داشت که یک کار علمی و تخصصی برای عزیزان خیّر انجام شود و در این زمینه آسیبشناسی صورت بگیرد. ما این کار علمی را سه سال قبل با یک پروژه علمی انجام دادیم و به این نتیجه رسیدیم که باید شاخصگذاری کنیم تا براساس شاخصها، ارزیابی دقیقی از مؤسسات صورت بگیرد. مدلهایی که در کشورهای مختلف وجود داشت نیز مدنظر قرار گرفت و بحمدالله نتیجه این شد که دوستان ما از ۲۰۰ شاخصی که در عرصه بینالمللی وجود داشت، ۷۳ شاخص را انتخاب کردند و از این میان ۱۱ محور انتخاب شد و جمعبندی این شد که با کمیته علمی مجموعه این مدل در قالب جشنواره طراحی شود. از این رو، فراخوان داده شد و از میان پنج هزار مؤسسه فعال، ۱۹۹۸ مؤسسه در این جشنواره شرکت کردند و عزیزانی که برگزیده شدند، میدانند که چقدر بررسی آمار و اطلاعات و داوریها دقیق بوده است.
برای اطلاعات بیشتر درباره این جشنواره میتوانید به سایت جشنواره در آدرس: https://neshanenikookari.ir/
میتوانید بخشی از برنامه را از طریق فیلم زیر مشاهده کنید.
موسسه ابتکار و توسعه نوید (شماره ثبت: ۵۶۶۳۲) در راستای عمل به وصیت مرحوم آقای محمدعلی نوید مبنی بر انجام فعالیتهای پایدار و اثرگذار عامالمنفعه در مردادماه ۱۴۰۰ تاسیس شده است.