سوالات متداول

بله. سطح فعالیت موسسه (شهرستان، استان، منطقه، ملی) و یا محل ثبت آن هیچ تاثیری در بررسی پروژه پیشنهاد شده جهت دریافت حمایت و یا نتایج ارزیابی‌های انجام شده نخواهد داشت.

خیر. از نظر موسسه نوید مرجع صدور مجوز فعالیت در یک موسسه هیچ تاثیری در نحوه ارزیابی یا انتخاب پروژه معرفی شده نخواهد داشت.

بله. توانمندسازی موسسات خیریه و توسعه ظرفیت آنها یکی از ماموریت‌های موسسه نوید می‌باشد.

منابع مالی موسسه خیریه ابتکار و توسعه نوید از محل وصیت مرحوم «محمد علی نوید» تامین می‌شود. ایشان وصیت نموده‌اند تا ثلث اموال ایشان بصورتی پایدار سرمایه‌گذاری شده و از محل منافع این سرمایه‌گذاری فعالیت‌های عام‌المنفعه برنامه‌ریزی و اجرا گردد.

خیر. موضوعاتی مانند مدرسه‌سازی، ساخت درمانگاه یا بیمارستان و سایر موارد مشابه در فهرست پروژه‌های مورد حمایت ما نیستند.

موسسه خیریه ابتکار و توسعه نوید بصورت یک موسسه غیرانتفاعی به ثبت رسیده و از استانداری استان قزوین به شماره ثبت ۱۱۶۹، به عنوان یک خیریه مجوز فعالیت دریافت نموده است. اکنون درخواست این موسسه برای ارتقا به سطح ملی در سازمان امور اجتماعی کشور (وزارت کشور) مطرح و تصویب گردیده و در حال طی کردن مراحل اداری می‌باشد.

در نگاه کلی هر پروژه‌ای که به موسسه خیریه ابتکار و توسعه نوید ارسال می‌شود باید در ۲ مرحله از کمیته ارزیابی موسسه تایید دریافت نماید. این فرایند ارزیابی نسبتا طولانی بوده و نیاز به ارسال اطلاعات و بازدید از موسسه متقاضی دارد.

برای اطلاع بیشتر از جزئیات فرآیند ارزیابی لطفا به صفحه رویه‌های ما در سایت مراجعه فرمایید.

منظور از «حمایت‌های غیر مالی»  آن دسته از حمایت‌هایی هستند که بصورت مستقیم از یک پروژه صورت نگرفته و با هدف توسعه ظرفیت در موسسه متقاضی در هیات مدیره موسسه خیریه ابتکار و توسعه نوید مصوب می‌شوند.

هدف موسسه نوید آن است که موسسه متقاضی پس از اجرای این بخش از حمایت توانسته باشد یک گام در جهت ارتقای ظرفیت و توسعه زیرساخت‌های خود برداشته و اثربخشی اجتماعی بیشتری را در فعالیت‌های جاری خود ایجاد نماید.

تمام حمایت‌هایی که در موسسه خیریه ابتکار و توسعه نوید برای یک پروژه یا یک موسسه خیریه به تصویب می‌رسند از نوع وام بلاعوض می‌باشند.

خیر. موسسه خیریه ابتکار و توسعه نوید این حق را برای خود قائل است که بر اساس ماموریت تعریف شده برای موسسه و حوزه فعالیت پروژه رسیده، مشخصات موسسه پیشنهاد دهنده، و بر اساس شاخص‌هایی که برای اندازه‌گیری اثرگذاری پروژه در اجتماع برای خود تعریف نموده است برای تایید یا رد پیشنهادات دریافتی اقدام نماید.

بله. در هر صورت موسسه نوید خود را امانتدار پیشنهادات دریافتی دانسته و تمام جزئیات مندرج در پیشنهاد نزد این موسسه محفوظ باقی خواهند ماند. این موضوع درباره تمامی مستنداتی که در مراحل ارزیابی (اجمالی یا عمیق) پروژه‌ها نیز به موسسه نوید ارسال می‌شوند با دقت اجرا می‌گردد.

 بله. در تعداد پروژه‌هایی که موسسه خیریه ابتکار و توسعه نوید از یک مجری مورد حمایت قرار می‌دهد محدودیتی تعریف نشده است. اولین پروژه مورد حمایت با هر مجری مبنای تصمیم‌گیری برای ادامه همکاری بوده و نحوه عملکرد یک مجری در هر پروژه می‌تواند بر روی حمایت‌های بعدی و میزان حمایت تاثیرگذار باشد.

برای دریافت اطلاعات دقیق‌تر آدرس سایت موسسات حمایت شده را در بخش «سوابق سرمایه‌گذاری» و در هر پروژه درج کرده‌ایم. می‌توانید با آنها تماس گرفته و جزئیات تجربه‌شان را جویا شوید. اما در کل تقریبا همگی اذعان دارند که طی کردن این مسیر اگر چه سخت بوده ولی به دلیل یادگیری‌هایی که حتی در مسیر ارزیابی‌ها برای آنها وجود داشته، ارزشمند اعلام شده است. 
تمرکز اعضای تیم ارزیابی موسسه خیریه ابتکار و توسعه نوید در بخش‌های مختلف موسسه پیشنهاد دهنده (حسابداری، مدیریت مالی، منابع انسانی، مدیریت ریسک، … )‌ برای مدیران سازمان گاهی منجر به بروز آگاهی‌هایی نسبت به اقداماتی می‌شود که باید انجام گردد یا مشکلاتی که از نگاه ایشان پنهان مانده است را نمایان می‌کند.

تجربه عملکرد ۳ ساله نشان می‌دهد تقریبا ۳۰٪ از پروژه‌های دریافتی موفق به جلب نظر تیم اجرایی (برای بررسی) و هیات مدیره (برای تصویب حمایت) می‌شوند.

 

موسسه خیریه ابتکار و توسعه نوید از مجریان پروژه‌هایی که به  آن‌ها کمک مالی و غیرمالی می‌کند، انتظارات زیر را دارد: 

  • اجرای دقیق پروژه و دستیابی به اهداف و شاخص‌های توافق شده در قرارداد 
  • تهیه و ارائه گزارش‌های دوره‌ای از پیشرفت پروژه شامل نحوه هزینه‌کرد بودجه، دستاوردها، چالش‌های مسیر اجرا، راهکارهای انتخاب شده و سایر موارد ضروری 
  • تعامل سازنده با موسسه نوید و حضور در جلسات بررسی پیشرفت پروژه  

لازم به ذکر است، موسسه خیریه ابتکار و توسعه نوید تمایلی به مشارکت در عملیات اجرای پروژه‌ها، حضور در هیات‌مدیره موسسات  و یا دریافت سهام از هیچ موسسه‌ای ندارد.

خیر، موسسه خیریه ابتکار و توسعه نوید تنها از موسسات و اشخاص حقوقی که مجوز به‌روز و رسمی دارند حمایت می‌کند.

در صورت کامل بودن مستندات و همکاری موسسه متقاضی برای شرکت در جلسات درخواستی و ارسال سریع مدارک مورد نیاز، فرآیند ارزیابی پروژه‌ها به طور تقریبی، ۴ الی ۵ ماه به طول می‌انجامد. در صورتی که موسسه متقاضی برای تهیه برنامه‌های عملیاتی نیاز به زمان و برنامه‌ریزی بیشتری داشته باشد این زمان طولانی‌تر خواهد شد. 

نقطه پایانی حمایت و مهلت دستیابی به اهداف توافق شده در پروژه صراحتا در قرارداد ذکر می‌شود و حمایت موسسه نوید پس از آن تاریخ متوقف می‌شود. حمایت موسسه خیریه ابتکار و توسعه نوید از پروژه تعریف‌شده بوده و هیچ مکانیزمی برای حمایت دائمی از یک موسسه خیریه بصورت پیوست و در شکل عمومی تعریف نشده است. 

در صورتی که موسسه متقاضی یک موسسه خیریه بوده و در اساسنامه آن دریافت هبه و کمک بلاعوض به عنوان یک روش درآمدی مجاز قید شده باشد، ممکن است طبق ماده ۱۳۹ قانون مالیات‌های مستقیم، از معافیت مالیاتی بهره‌مند شود. البته مواردی چون داشتن ناظر مالیاتی، ارائه اظهارنامه عملکرد در زمان مقرر و پایبندی به سایر ملزومات قانونی نیز ضروری است. 

در غیر این صورت، مبلغ حمایتی احتمالا به عنوان درآمد اتفاقی از سوی سازمان امور مالیاتی شناسایی و مشمول مالیات خواهد شد. از آنجا که موسسه نوید در رابطه با پوشش هزینه‌های ناشی از این موضوع مسئولیتی ندارد، موسسه مجری باید قبل از انعقاد قرارداد و دریافت حمایت از موسسه نوید، با مشاوران مالیاتی خود مشورت کند.

ورورد به حساب کاربری