در ۲۱ آذر ۱۴۰۱ ویژه مدیران سمنها و موسسات خیریه استانهای قزوین، البرز، گیلان، همدان و زنجان با همکاری سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر استان قزوین در دانشگاه امام خمینی قزوین برگزار شد.
در این دوره ۱۱۸ نفر از مدیران خیریهها و ۴۷ نفر از کارشناسان و مدیران سازمانهای هلال احمر، وزارت کشور، بهزیستی، استانداری، فرمانداری و کمیته امداد امام خمینی شرکت داشتند.
نهادهای دولتی باید به نقش سازمانهای مردم نهاد در حوادث و بلایای طبیعی توجه ویژه داشته باشند زیرا مشارکت های مردمی در قالب سازمان های مردم نهاد، همواره نقش موثری در کاهش آثار زیان بار بلایای طبیعی، نظیر سیل و زلزله داشته است اما آنچه حائز اهمیت این است که سازمان یافتگی بهتر سازمان های مردم نهاد در هنگام وقوع بلایای طبیعی نیازمند بررسی، به تفاهم رسیدن تشکل های مردم نهاد و یکی شدن درک و نظرات آنهاست اما باید به این نکته توجه داشت که مدیریت مخاطرات به عهده دولت است و سازمان های مردم نهاد کمک کننده در این حوزه هستند و حال برای دقیق تر شدن این کمک ها و روشن شدن نقش سازمانهای مردم نهاد باید به این باور برسیم که مدیریت مخاطرات نیازمند آموزش و فعالیت های تحقیقی قبل ازسانحه میباشد تا تشکل های مردمی بتوانند در زمینه بحران در سه نقش قبل،حین و بعد از بحران به درستی نقش آفرینی کنند.
در مطالعات و بررسی های مختلف درباره نقش و فعالیت سمن ها در سوانح، سه محور اصلی به عنوان راهکار بهبود مدیریت بحران با تاکید بر نقش سازمان های مردم نهاد به عنوان بازوی توانای دولت مطرح شده که عمدتا بر ظرفیت سازی، اثربخشی و همکاری های موثر سازمان های متولی بحران مانند هلال احمر با سمن ها تاکید دارد. برای این منظور و در راستای تعامل و همکاری بیشتر ،طراحی و برنامه ریزی دوره های آموزشی و نشست های حضوری به منظور اثربخشی و هم افزایی بخش دولتی و غیردولتی در سوانح، در دستور کار سازمان هلال احمر قرار گرفت.
در همین راستا دوره آموزشی تحت عنوان مدیرعامل حرفه ای در سازمان های مردم نهاد برای اولین بار در تاریخ ۳ و ۴ آذرماه ۱۴۰۰ در سازمان جمعیت داوطلبان هلال احمر با حضور حدود ۵۰ نفر از مدیران عامل و مدیران میانی سازمان های مردم نهاد توسط شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه برگزار شد.
پس از اجرای موفق این دوره آمورشی، سازمان هلال احمر طراحی، برنامه ریزی و اجرای دوره توان افزایی سازمان های مردم نهاد در سراسر کشور را با همکاری شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه و موسسه خیریه ابتکار و توسعه نوید در دستور کار خود قرار داد.
آشنایی سازمانهای مردم نهاد با فعالیتهای یکدیگر ، توانافزایی، توسعه مهارت و سطح دانش مدیریتی سمنها، ظرفیتسازی و ارتقاء سطح بلوغ سمنها در زمان بحران برگزار شد. این دوره بر ظرفیتسازی، اثربخشی و همکاریهای موثر سازمانهای متولی بحران مانند هلالاحمر با سمنها تاکید داشت.
در این دوره کارگاههای روش های تامین منابع مالی درموسسات خیریه و سمنها توسط آقای درمان، نوآوری اجتماعی ویژه موسسات خیریه و سمنها خانم آمال موسوی، نقش هیات مدیره اثربخش در موسسات خیریه و سمنها خانم ندا شمس و مباحث و قوانین مالیاتی مرتبط با موسسات خیریه و سمنها، توسط اقای مصطفی نظری برگزار شد.
موسسه ابتکار و توسعه نوید (شماره ثبت: ۵۶۶۳۲) در راستای عمل به وصیت مرحوم آقای محمدعلی نوید مبنی بر انجام فعالیتهای پایدار و اثرگذار عامالمنفعه در مردادماه ۱۴۰۰ تاسیس شده است.
چشم انداز ما تبدیل شدن به یک الگوی اثرگذار و قابل اتکا برای سرمایه گذاری اثربخش در زیست بوم غیرانتفاعی ایران است.